Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Miljoner män och kvinnor skulle älska att sparka sin ohälsosamma rökning vana. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Så kolla in de tips och goda råd som denna artikel har att erbjuda. Ta sedan ett program för att sparka den rökavanen för alltid!

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Att ge upp sötsaker för frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter avslutat. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Kom ihåg att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

Sluta röka

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Undvik att dina utlösare slutar röka med mer framgång. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Med någon tur känner du dig nu mer i stånd att följa med dina mål. Tänk bara på att du måste vara stark och lägga tonvikten på att vara frisk för dig själv och för de människor du älskar. Använd tipsen här för att slutligen hjälpa dig att sluta.Source link