Topptips för att sluta röka och få din hälsa tillbaka


Motivation är nyckelfaktorn när det gäller att sluta röka. Det finns en mängd fördelar när du slutar röka. En eller flera av dem kan vara tillräckligt för att uppmana dig när det blir svårt. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spara mycket pengar, förhindra ökad chans lungcancer och känna och se ung igen. Så läs den här artikeln för tips som hjälper dig att börja din resa för att sluta röka.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så enkelt som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Det handlar om en 95% chans att du kommer att misslyckas om du använder det här kommer det att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är väldigt beroendeframkallande bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller terapi kan vara till hjälp. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Även om du slutligen röker, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Din primärvårdspersonal kan hjälpa dig att sluta röka själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta.

Sluta röka

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ansträngningen innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det. De flesta människor misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i brist på viljestyrka. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg de många anledningarna till varför du ville sluta röka i början.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en lång process.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan prova nya hobbies, hålla en tidskrift eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har lite tid, uppta dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller läsa en bok.

Det bästa du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Det bästa sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Sluta bara – och låt aldrig dig börja igen. Denna metod kan verka lite hård. Den har visat sig vara den mest effektiva på lång sikt.

Du måste leta efter sätt att ha hög motivation för att sluta röka högt. Det kan innebära att motivationskommentarer skrivs på din kontorsmur eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i våg.

Hitta support via olika onlineforum och meddelandekort. Det finns många webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara tillrådligt att prata med andra.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det värsta skedet. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. När din kropp sköljer nikotin kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Medan det fortfarande är svårt, kan det vara lättare att ha den här kunskapen bakom dig själv.

Istället för att tänka på att sluta röka som en tortyr, tänk på det som en gåva till dig själv. Tänk på hur ditt liv ska förbättras, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Detta håller dig en bra anledning att sluta och ge dig sanna skäl att sluta nu.

TIPS! Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

Sluta röka

Du måste vara beständig i din strävan att sluta röka, även om du möter svåra tider, om du vill lyckas med det. Kom alltid ihåg vad som motiverar dig och tänka på fördelarna. Följ de råd du läser, så att du kan sluta röka för gott.Source link