Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Idag har samhället blivit riktigt medveten om de negativa effekter som rökning har på hälsan, men det gör det inte lättare för vissa människor att sluta. Lite bra information kan vara allt som krävs för att hjälpa dig att komma över bulten. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att få en enklare tid att sluta.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Du behöver hjälp av andra under denna process.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig själv ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Tips! Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att försöka hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Minska din rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Även de människor som är mest beredda att sluta har en riktigt svår tid att lyckas först. Identifiera var du gick fel så att du kan lära dig från det ögonblicket till nästa gång. Försök, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Du bör försöka äta ett överflöd av frukt och grönsaker när du försöker sluta. Dessa kalorier är naturliga och hälsosamma sätt att hålla din kropp stark och hjälpa dig att sluta röka av flera skäl. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. En frekvent förbrukning av dessa friska varor minimerar också potentiell viktökning. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

Hitta någon som du kan ringa på för support om du känner dig frestad att röka medan du försöker sluta . Det spelar ingen roll om personen är en familjemedlem eller en vän, räcker ut och berättar för dem hur stort ditt begär är att få en rök. Den tid du tar för att ringa kommer att ge dig en distraktion, och det är också en bra motivator att veta att du har någon som du kan tro och lita på.

Att prata med en rådgivare kan hjälpa dig att sluta. Det kan finnas underliggande känslomässiga skäl som är kopplade till din rökning vana. Om det emotionella problemet behandlas, kommer efterfrågan på en cigarett att minska. Om det här låter som något du vill försöka kan du prata med din allmänläkare som kan rikta dig till rätt person.

Lista alla anledningar till varför du borde sluta röka. Om du slutar kämpa kan du få ut din lista och använda den för att motivera dig själv.

Om du röker för att du har en oral fixering, gör något annat med din mun. Många människor föreslår gummi eller hårda godis att göra detta. Elektroniska cigaretter, även kända som e-cigs, är ett annat alternativ till lättnad.

Tänk igenom de potentiella utmaningarna du kan stöta på strax efter att du slutat röka. Många som slutade röka och gå tillbaka till det senare, gör det inom de första månaderna. Stress och utmattning är bara två av de faktorer som kan försvaga din beslutsamhet och få dig att ge efter för ditt behov av en cigarett. Se till att du förstår de saker som utlöser din önskan att röka.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, uttagssymptom och till och med irritabilitet.

För att hålla irritation och agitation till ett minimum när du slutar använder du nikotinersättningsprodukter. Genomförandet av denna teknik kan stimulera dina abstinenssymptom medan du hjälper dig att sluta samtidigt. När den fysiska beroende av rökningsprocessen har brutits kan du börja rensa ditt nikotinsystem.

Belöna dig själv

Du kan belöna dig själv för att nå milstolpar i din plan att sluta röka. De pengar du skulle ha spenderat på cigaretter kommer att ge upp till mycket besparingar. Behåll dessa pengar åt sidan och belöna dig då och då med något speciellt. Det här kan vara en utmärkt motivator!

TIPS! Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökningstopp. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta, och låta dem hjälpa dig.

Var medveten om att det är troligt att trängsel kommer att inträffa, och kan till och med hända år efter att du har slutat. Det är här det blir extremt viktigt för dig att vara stark och inte ge dig frestelse. Tänk på allt som du gick igenom för att sluta, och föreställ dig att du måste göra det hela om igen.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Genom att följa råd och tips i denna artikel kommer det att bli mycket lättare att sluta vanan. Applicera vad du lärt dig i den här artikeln för att behålla din hälsa.Source link