Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Icke-rökare som spenderar tid med rökare är nästan lika mycket risk som aktiva rökare. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. Artikeln här ger dig flera tips som kan vara till hjälp för att sluta röka.

Support Group

TIP! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka på att röka under dessa tider.

När du tänker sluta byt du byte märken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta är det första steget att sluta.

Sluta röka

Tips! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Avsluta tills du får det rätt. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. En gång stannar den, så var bara tålmodig.

TIPS! För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är förknippade med rökning. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Secondhand rök från cigaretter är också farligt, och hotar hälsan hos dem runt dig. Genom att läsa informationen i den här artikeln borde du nu vara välinformerad nog att sluta röka framgångsrikt.Source link