Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Du måste vara motiverad för att sluta röka. Det finns en myriad av fördelar som väntar på att bli hade om du sparkar din rökning vana. Du skulle göra det bra för att tydligt förstå fördelarna som ska uppstå när du slutar röka, särskilt eftersom det tjänar som en förstärkning när tiderna är svåra. Avsluta kan du anta en hälsosammare livsstil för dig och din familj, spara mycket pengar och känna dig mycket yngre. Fortsätt läsa för mycket värdefulla råd om var du ska börja med dina ansträngningar för att sluta röka, och hur du bor rökfritt för alltid.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

TIPS! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Vila är viktigt när du slutar röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Tips! När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta i 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Rökningstoppning

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röka upphör.

TIPS! Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

Som ett extra incitament att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Bara i USA är cigarettrökning ansvarig för 20 procent av alla dödsfall. Undvik att bli en statistik!

Säg bara "nej" till cigaretter och rökfri tobak. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Kom ihåg att ha "bara en" kan förvärra dina begär och få dig på fel väg.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukter när du slutar röka. Att konsumera hälsosamma, naturliga livsmedel som är låga i kalorier hjälper dig att sluta röka av flera anledningar. Till att börja med ger det dig ett sätt att ockupera din mun och dina händer så att du inte missar de rörelser som är inblandade i att röka så mycket. Att äta denna typ av diet kan också minimera den vikt du kan få. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

Om du känner att dina begär blir alltför stora, ring en älskad för support. Personen kan vara en vän, familjemedlem eller ens medarbetare. Se bara till att det är någon som lyssnar på dina känslor och svarar ärligt. Inte bara är det dags att prata en stor distraktion tills frestelsen att röka passerar, det är alltid tröst att veta att du inte kämpar denna strid ensam.

Skapa en mantra som består av dina huvudmotiv för att sluta röka. När som helst du känner ett starkt begär kommer du upprepa denna mantra till dig själv. Detta kommer att bidra till att skapa positiva budskap i ditt sinne.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska göra Det. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka.