Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Även om de negativa hälsoeffekterna av nikotinberoende har tydligt framlagts, har många fortfarande svårigheter att sparka vanan. Om du kämpar med tobaksberoende vet du att det finns hjälp. Försök med alla tips som ringer sanna med dig.

Var lätt när du slutar röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

10 minuter

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka, och planera bara att gå så länge du kan utan att starta upp igen. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att avsluta har visat stor framgång med många rökare.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli drabbad om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Bli inte ett nummer!

Alltid säga, "Nej!" Till ens en puff. När intensiva begär begär, kan det vara lätt att ge in och berätta själv att du kan hantera ett drag. Men även en kan förstöra hela tiden du tillbringade dedikerar dig själv att sluta. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Tips! För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket när du skapar en källa till riktning.

Använda de förslag som skisseras ovan bör vara en katalysator som hjälper dig att börja ta bort cigaretter från att vara en del av ditt liv. Ditt liv och din hälsa är verkligen värt ansträngningen. Ge dig själv en möjlighet att sluta med denna vana. Din ökande hälsa och den minskade risken för din familjs hälsa kommer att vara stora belöningar för dina flitiga ansträngningar.



Source link