Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Antalet personer som vill sluta röka växer varje dag. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Titta på din tidning och det lokala sjukhuset för hjälpmedel.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara hälsosam, äta hälsosam mat istället för skräp.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig om du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Tips! Kan hypnos fungera för dig? Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Du har nu en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och sätt dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link