Tricks för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Ditt beslut att sluta röka har många fördelar. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Håll dessa riktlinjer och använd dem för att hjälpa dig att bli en stolt icke-rökare.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök att skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att stanna på kursen, och kanske till och med sluta med att du kan vara fokuserad.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en lång process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig tryggare kan du sedan titta på ett längre engagemang.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på på hälsosamma mellanmål. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.

TIPS! Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går i utslag genom att inte ha något ämne som det brukar bli regelbundet.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Försök aldrig sluta röka själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dina kamrater vet exakt vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Du är redan medveten om fördelarna med att sluta röka. Om detta inte räcker för att få dig att sluta, kan du använda de användbara tipsen ovan för att hålla din motivation hög. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Snart kan du börja njuta av livet för en glad, frisk icke-rökare.Source link