Trött av att slåss för att sluta röka? Prova dessa enkla tips!


En bra andel rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är otroligt ohälsosam, och långvarig exponering kommer att skada dina lungor över tiden. Så titta igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Tips! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla människor har olika sätt att få sina uppgifter uppnådda. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan ofta vara överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Avsluta så många gånger som du behöver. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Denna metod kan verka lite hård. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

TIPS! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Medan det fortfarande är svårt, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Rökning är mer attraktiv för dig i stressstunder? Om så är fallet måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling. I stället för belysning uppstår vissa personer omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga eller tar tid att meditera.

Det finns också mediciner och behandlingar som du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka, så du kanske vill prata med din läkare om vad dina alternativ är. Vetenskapen om att röka har upphört har kommit långt. Det finns nikotinplåster och läkemedel som kan hjälpa dig att sluta. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.