Trött på att bli räddad av din rökning? Hjälp är här!


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga konsekvenser för dig och alla som finns runt dig. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtinfarkt, emfysem och cancer. Begagnad rök är också farlig. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Tips! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att sluta. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Sluta röka

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med ditt engagemang att sluta.

TIPS! Om du är överväldigad av rösträtten, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gå.

Vila är nyckeln om du vill att sluta röka på allvar. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Nikotinutbytesprodukter

TIP! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter under rökning.

Gör inte allt här själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Rökning är både ohälsosam och farlig. Många av de stora livshotande hälsoriskerna är förenade med rökning av tobaksvaror. Emphysema, lungcancer och hjärtinfarkt är några exempel på de hemska hälsoriskerna. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Genom att använda tipsen från ovanstående artikel hittar du framgång när du slutar röka.Source link