Trött på att bli räddad av din rökning? Hjälp är här!


De flesta människor förlorar motivation innan de ens riktigt försöker sluta röka. Avsluta är möjligt om du har en positiv attityd, viljestyrka och några knep som hjälper dig på vägen, som i artikeln nedan. Följ anvisningarna och du kommer snabbt inse att sluta inte är så svårt som du trodde.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegier.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går in på grund av att du inte har något ämne som det brukar bli regelbundet.

Att undvika de utlösare som orsakar att du längtar efter en cigarett är nyckeln till att sluta totalt. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Få en annan distraktion då.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Ett sådant system kan starkt öka dina chanser att lyckas.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv.

Klipp tillbaka på rökning. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Undvik att röka när du först vaknar. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Håll en back-upplan praktisk om plan A inte fungerar.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Tips! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

Istället för att tänka på att sluta röka som en tortyr, se den som en gåva till dig själv. Om du ser sluta som en prestation, kommer du att vara mer motiverad att fortsätta din kamp. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Detta håller dig på rätt spår och gör slutar tycka omedelbart viktigt.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Från orala läkemedel till nikotinplåster finns ett antal behandlingsalternativ som hjälper dig att hantera nikotinuttag. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att slutligen sluta för gott.

TIPS! Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Dessa hälsosamma snacks kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. Att äta dessa livsmedel hjälper till att uppfylla begär, eftersom du flyttar händerna och sätter något i munnen som du skulle göra om du röka. Dessutom kommer du att lägga till näringsrika livsmedel till din kost och optimera din viktminskningspotential. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

Det är sant att många människor vill sluta röka, men många ser inte själva göra det . De människor som lyckas i sitt slut är de som går in i kampen väl förberedd och extremt motiverad. Ta råd i detta stycke för att hjälpa dig att planera en strategi för framgång.Source link