Trött på att bli räddad av din rökning? Hjälp är här!


Med dagens kultur är det svårt att räkna ut hur man slutar röka, eftersom det ofta är mycket tryck och inflytande som kan göra att du vill fortsätta röka. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare för några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i dom. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Sluta röka och planera bara på att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt och hållet.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Sluta bara – och börja inte igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Men den här metoden har visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobak och nikotinbehov.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Gör ett träningsperspektiv en prioritet. Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

När du tänker på att sluta cigaretter, närma den som en positiv sak, gör du själv istället för något du behöver uthärda. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Tänk på hur fördelaktigt det kommer att vara för din hälsa och livskvalitet, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Om du gör det kommer du att stärka din önskan att sluta och hjälpa dig att nå dina mål denna gång.

Kom med en lista med de främsta anledningarna du vill sluta. När du känner din beslutsamhet falter, recitera orsakerna tills du erövrar begäret. Det här låter dig ta kontroll över din missbruk, för att optimera din chans till framgång.

Gör inte det själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, är det viktigt att du löser för att uthärda. De flesta ex-rökare fick kämpa för att övervinna deras missbruk i månader eller till och med år innan de lyckades. Varje gång du gör ett dåligt val, lära av det och fortsätt.

Var realistisk om varför sluta röka kommer vara svårt för dig först. De flesta som går tillbaka till rökning, återvänder till vana inom några månader från att börja försöka sluta. Du kanske känner dig frestad att tända en cigarett för att plocka upp mig, när du känner dig stressad eller trött. Var vaksam om att stanna ett steg före dina rökningstriggar.

Låt din familj, vänner och medarbetare veta att du planerar att sluta röka. Ju fler människor som vet, desto fler människor kommer att hålla dig ansvarig. Det är ganska pinsamt att säga att du ska göra något och inte leva upp till andras förväntningar. Denna tanke kan hjälpa till att hålla dig i gång när du börjar få den uppmaningen att tända en cigarett.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Nu när du har absorberat allt detta råd bör ditt förtroende för en lyckad avsluta vara mycket högre. Om du passerar vad du har lärt dig här kan du hjälpa andra att dra nytta av informationen och sluta röka.Source link