Trött på att röka? Råd för att ge upp det


Din familj vill inte att du ska röka. Din läkare skulle säkert hålla med. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Så, varför har du inte slutat än? Tiden att sluta och använd dessa tips för att sluta vana utan en annan tanke.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

Siktmål

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.