Trött på att röka? Råd för att ge upp det


Många människor vet inte hur man egentligen försöker sluta röka, så du kommer att höra mycket negativ feedback om svårigheterna att sluta röka. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. Dessa tips kan hjälpa alla att sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta kan vara en lång process. Tänk inte ens på framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Nikotinutbyte

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Tips! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

TIPS! Skapa en lista med strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. När du har slutat röka, blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Dessutom kan du eliminera alla viktproblem, vilket tjänar som en extra fördel av träning. De endorfiner som släppts under träning är inte på något sätt ett substitut för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Om du återfår, kom tillbaka på rätt spår och håll dig klar att sluta. Även strategier som är extremt ljuvliga och börjat med stor beslutsamhet uppnår inte alltid det önskade resultatet. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

Tips! Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka, delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Att bara flytta kommer att hjälpa dig att besegra din stress.

Frame sluta röka som något du gör för dig själv, snarare än för dig själv. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna för att sluta röka. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte ser du det inte är så svårt att sluta röka. Om du använder de användbara förslag som erbjöds i denna artikel kommer du att vara bättre rustad att sparka vanan.Source link