Trött på att röka? Råd för att ge upp det


Vissa tror att sluta röka är en fråga om att kasta bort sin tobak och använda sin viljestyrka för att övervinna begär. Dessa saker kan hjälpa, men sluta behöver inte vara så svårt. Det finns ett antal olika sätt att ta om du vill kasta de cigaretterna borta för gott. Läs vidare.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och känslomässiga belastningen du kan uppleva. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Gör en lista för dig själv.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer uppmaningen att ha gått. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta som du behöver.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, prova några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Du ger din kropp den nikotin som den brukar ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Älskade Ones

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömda och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Genom att sluta röka, skyddar du inte bara dig, utan du skyddar också dina nära och kära.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Det är möjligt att sluta röka. Det är inte lätt, men det finns många sätt att bota begäret. Medan du säkert kan förvänta sig att kräva cigaretter från tid till annan, blir dessa begär lättare att motstå med lämpliga hanteringsmekanismer. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du skapar bättre hanteringsmekanismer.Source link