Trött på att slösa dina pengar och hälsa på cigaretter? Sluta röka med dessa användbara tips!


Många rökare tycker att sluta uppnås enkelt genom att kasta tobaken och vill att du ska sluta. Medan den här metoden kan hjälpa dig att sluta, behöver det inte vara så svårt. Det finns otaliga metoder tillgängliga för att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Försök aldrig att kyla kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland dem som försöker sluta utan hjälp. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att ta med dig under tidigt uttag och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till med att minska uttagningen.

Att lägga ner någonting ner i skrivning kan få en djupgående effekt på hela ditt perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Se till att du slutar ett steg i taget. Avsluta är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, dina ansträngningar att sluta kommer att samlas in i en rökfri framtid.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Be din familj till stöd när du slutar och accepterar deras hjälp. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

TIPS! Se till att du berätta för dina vänner och familj att du slutar röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att använda för att avsluta. Varje person gör saker sina mål annorlunda. Det är viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som passar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att uppnå detta.

Din primärvårdspersonal kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns receptbelagda läkemedel, som vissa antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. På detta sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

TIPS! Sätt upp ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kanske kan föreslå att du slutar använda resurser som du annars inte skulle ha tillgång till.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symptom som du normalt skulle röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att begränsa dina begär om du associerar med att röka med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

TIPS! Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död utan också av negativa hälsoeffekter från att vara runt din rök.