Trött på att slösa dina pengar och hälsa på cigaretter? Sluta röka med dessa tips!


Behovet av att röka kan vara ganska obekvämt ibland. Ofta innebär upprättandet av en tobaksberoende att man släpper upp en uppgift eller konversation för att kunna gå ut för en cigarett. Om du vill sparka den här dåliga vanan till kanten, fortsätt läsa. Nedenstående artikel ger massor av metoder för att hjälpa dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om de 10 minuter inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

TIPS! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, knep och tekniker som hjälper dig längs. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att lyckas sluta.

Nikotinutbyte

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Nu finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta sig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Tips! Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången.

Om du blir trött på vanan att röka, är du halvvägs för att framgångsrikt sluta. Vad du har läst här hjälper dig att gå vidare till steg två, faktiskt sluta, och genom resten av stegen som leder dig på din resa för att bli nikotinfri. Sätt dessa tips till jobbet för att du framgångsrikt ska kunna övervinna önskan att röka.Source link