Trött på de cigarett cravings? Prova dessa tips


Det är ingen hemlighet att röka är skadligt för din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. Avsluta är möjligt, men det är utmanande. Ofta återvänder folk till rökning istället för att lägga in arbetet för att övervinna deras missbruk. Läs vidare för att ta reda på hur du slutar nu när du är beroende av dig.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

10 minuter

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjningstaktik. Berätta själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Belöna dig själv

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

Tips! Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

Som du just har lärt dig genom den här artikeln kan du sluta röka om du verkligen tillämpar dig själv. Det viktigaste du måste göra är att vara stark, bestämd och redo att hålla dig med din målplan. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.Source link