Undvik att röka med dessa effektiva och enkla tips


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och skrynklig hud till en gammal rök lukt i ditt hår och kläder. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Lyckligtvis kan många om inte alla dessa negativa aspekter av rökning elimineras genom att sluta. Om du inte är säker på hur du slutar läser du om några tips om hur du gör det lättare.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillsatser för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Secondhand Smoke

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Börja aldrig säkerhetskopiera. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Frame slutar röka som något du gör för dig själv, snarare än för dig själv. När du ser fördelarna med att sluta, blir det enklare. Kom ihåg hur mycket värdefull det kommer att vara i ditt liv, och hur de förespråkarna överstiger vägarna. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Bli av med alla askkoppar och tändare i ditt hem. Rengör ditt hem, din bil och alla dina kläder för att bli av med den här smutsiga lukten. Genom att eliminera lukten kommer du att vara mindre benägna att ha ett begär.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

I stället för att röka, träna. Ditt humör ges positivt genom de endorfiner som släppts ut i kroppen efter träning, vilket gör fysisk aktivitet till ett effektivt sätt att tänka på att röka när du vill röka. När du tränar är din kropps metabolism också kompenserad, vilket kan hjälpa dig att hålla din vikt i kontroll eftersom när du slutar röka reagerar din kropp genom att minska saker som din ämnesomsättning.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig när du slutar röka. Det finns allt från droger som minskar abstinenssymptom på nikotinbytebehandlingar för att avvänja dig långsamt. Diskutera alla dina alternativ med din läkare för att hitta den strategi som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

Sluta röka

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link