Undvik att röka med dessa effektiva och enkla tips


Även om de negativa hälsoeffekterna av nikotinberoende har tydligt framlagts, har många fortfarande svårigheter att sparka vanan. Om detta gäller dig kan informationen som presenteras här vara till nytta. Applicera de tips som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Få hjälp av andra. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Gör ett försök att minska din rökning. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Du kan lägga ner packet, tricket ser aldrig tillbaka. Denna metod är notoriskt utmanande. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Se till att du kan se den listan varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att byta saker upp lite, till exempel att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge efter för dina begär.

Gör lite motion. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna lättare än det brukade vara. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga sluta ansträngningarna misslyckas ibland. Notera vad som orsakade ditt återfall och försök att undvika det i framtiden. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Tänk på positiva saker som hur mycket mer hälsosam du kommer att känna. Fokusera på dessa positiva snarare än negativ, som saknar smaken av cigaretter i munnen. Du hittar dina motivationer och har all anledning att sluta omedelbart.

Genom att implementera dessa tips och tricks får du en underbar start på din rökningstoppande kampanj. Ditt liv är värt att vara fri från nikotinberoende. Låt dig möjlighet att eliminera denna svåra missbruk. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.Source link