Undvik att röka med dessa effektiva och enkla tips


Du kommer stor nytta av att sluta röka. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Använd dessa tips för att slutligen lägga narkotikamissbruk bakom dig. Det är inte lätt att sluta röka, men med lite hjälp kan du lyckas.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Sluta röka

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Secondhand Smoke

TIPS! Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du brukar röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

Sluta röka så snart som möjligt. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Att sluta röka har omedelbara hälsoeffekter, och börjar minska risken för att utveckla dödliga medicinska tillstånd direkt. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Om du misslyckas med att du avslutar första gången, försök att inte bli avskräckt. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

Om du känner att din viljestyrka försvinner och att du är frestad att nå en cigarett, fråga någon om stöd. Oavsett om det kan vara en familjemedlem eller en vän, öppna och dela med dig vad du tycker om frestelsen du upplever. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, du kommer också sannolikt att få den uppmuntran du behöver att recommit att sluta.

TIPS! Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina begär är värsta, hämtar en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning.

Minns en lista med dina mest pressande skäl för att sluta röka. När du känner din viljestyrka svagare, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Detta är ett värdefullt sätt att använda din mentala styrka för att övervinna de ånger som du kan stöta på och återfokusera på saker som är viktiga för dig.

Deep Preatment

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Detta ger dig en minut att fokusera och kom ihåg varför du slutade i första hand. Det kan också hjälpa till med att ge syre till dina lungor, och detta kommer att uppdatera dig. Djupa andningstekniker är enkla att göra och kan göras när som helst.

TIPS! Se till att du berätta för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider.

Var försiktig med vad du äter. Om du ger upp cigaretter, försök inte kosta samtidigt. Bibehålla en hälsosam, balanserad kost. Frukt, grönsaker och mejeriprodukter kan smaka obehagligt när du röker. Att äta dessa livsmedel kan hjälpa dig att sluta röka.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta, måste du berätta för dig själv att du inte kommer ge upp. Flertalet människor som lyckas sluta röka försöker flera gånger innan de faktiskt uppnår sitt mål. Om du träffar en snag, se varför du hade återfallet och fortsätt sedan.

Du är utan tvekan redan medveten om de många hälsofördelarna med att inte röka. Beroendet mot cigaretter är kraftfullt, och kunskapen är kanske inte tillräcklig för att sätta dig på rätt spår. Du behöver en mängd olika verktyg under ditt bälte, så använd ovanstående förslag för att öka ditt humör och kämpa begär när det behövs. Du kommer att vara fri från cigaretterna på nolltid.Source link