Undvik att röka med dessa effektiva och enkla tips


Enligt de som har sparkat rökningens vana var det en av de mest utmanande sakerna de någonsin gjort. Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Du kommer troligen att behöva spendera lite tid på att undersöka metoder som kommer att fungera för dig. Följande tips kan hjälpa till att sluta överraskande enkelt.

Sluta röka

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Älskade Ones

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Genom att sluta röka, skyddar du inte bara dig, utan du skyddar också dina nära och kära.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

När du lär dig att leva utan cigaretter, är det bra att undvika utlösningssituationer som normalt skulle innebära att du rökning för dig. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din happy hour, tänk på att ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Undvik att bli en statistik!

När du försöker sluta röka, håll dig positiv. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande erfarenhet för att hjälpa dig att guide dig nästa gång du slutar. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Försök att förstå hur mycket bättre ditt liv kommer att vara, i så många olika dimensioner, utan cigaretter. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

Rådgivning kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta röka. Ibland kan en individ röka av känslomässiga skäl. Att ta itu med sådana problem kan också hjälpa din önskan att röka försvinna. Din läkare kan hjälpa dig att rikta dig till en rådgivare.

Sluta rökaSource link