Utmärkt metoder som hjälper dig att sluta röka


Om du verkligen vill lyckas med dina rökningsprocesser måste du vara vederbörligen motiverad. Tänk på fördelarna med att sluta. Dessa fördelar bör hjälpa dig att hålla motivationen när det blir svårt. Tänk på din egen hälsa, familjen som behöver dig, de pengar du kan spara och hur mycket bättre kommer du att se ut och känna. Så läs den här artikeln för tips som hjälper dig att sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma att du ska sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Utöva inte utan att rådgöra med din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Om du uppmanas att tända, försök att använda en fördröjningstaktik. Förskjuta rökbrytningen i tio minuter, upptag då din tid klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Du kan också ta reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

När du slutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Genom att förmedla människorna nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Du måste kämpa genom de utmanande stunderna när du försöker sluta röka. Om du är fullt medveten om alla motivationsfaktorer och bakomliggande drivsystem bakom ditt beslut, blir det lättare att fortsätta. Kom ihåg att följa de goda råd du just läst, och du kommer att vara på väg att bli av med denna vana för gott.Source link