Utmärkt råd och tips för att sluta röka


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Det är lätt att prata om att sluta röka, men att följa igenom kan vara extremt svårt. Om du vill ta reda på vad det verkligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

Sluta röka

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig hur du klarar av de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Support Group

Få hjälp av andra. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Tips! Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan hos någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med den.

Sluta röka

Som du just har lärt dig genom den här artikeln kan du sluta röka om du verkligen tillämpar dig själv. Nyckeln är återstående bestämd och håller sig till de planer du själv gör. Genom att implementera tipsen i den här artikeln är du säker på att sluta röka och aldrig se tillbaka.Source link