Utmärkt råd och tips för att sluta röka


Att behöva tillfredsställa ditt behov av att röka kan vara besvärligt ibland. Om du arbetar inomhus, är du tvungen att röka utomhus oavsett väder. Du är i huvudsak kedjad till dina cigaretter hela dagen, och att vara borta från dem kan vara en kamp. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du avslutar denna irriterande vana. Följande artikel har ett stort antal användbara förslag som hjälper dina ansträngningar att sluta röka, en gång för alla.

Sluta röka gradvis. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och kommer att göra det lättare att sluta röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Secondhand Smoke

Sluta röka inte bara för din hälsa, men också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt och hållet.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Men den här metoden har visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Dessutom kommer de som slutar att gå igenom samma slags kampar du kan uppleva, känslomässigt och annars.

För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning bort.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Se till att du också har en reservplan, med chansen att den första inte hjälper.

Sluta röka

Att känna sig redo att sluta röka är hälften av slaget. Dessa tips bör ge dig nudge att sluta röka för gott. Använd rådet i denna artikel och befri dig från rökningens vana.Source link