Utmärkt råd och tips för att sluta röka


De flesta rökare skulle vilja sluta men känna sig överväldigade av svårigheten av den och deras brist på viljestyrka. I den här artikeln kan tipsen och informationen hjälpa dig att ta de första stegen för att vara fri från din rökning vana.

Sluta röka ett steg i taget. Det är en stor process att sluta röka. Tänk inte på framtiden. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång, påminna dig också om att om du kan komma igenom i dag blir det mycket lättare att komma igenom i morgon.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver förblir motiverad och faktiskt sluta.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer i framtiden.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matarna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Tips! Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kan motivera dig i svaghetstider.

Undvik aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. När du har kaffe medan du är inne i bilen eller håller dig borta från baren kan du stoppa dina begär.

Tips! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Att sluta röka är en mycket allvarlig utmaning. Men det behöver inte vara omöjligt. Det kommer att ta mycket tålamod, beslutsamhet och tid. Det kan också hjälpa till att använda din kunskap, liksom några bra tips, för att komma igång. De ovan nämnda teknikerna kommer att leda dig på din väg till ett rökfritt liv.Source link