Utmärkt råd och tips för att sluta röka


Rökare vet att de inte borde röka. Har du någonsin hört ett röktal om hur lyckligt de är att de bestämde sig för att börja röka? De som aldrig rökt kan göra ljuset av ansträngningarna att sluta, men en tidigare rökare vet hur svår det kan vara. Läs vidare för deras råd och expertis.

Kallt Turkiet

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det till senare. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du sänker cigaretten till slut, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Notera alla metoder som du planerar att använda för att sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begär.

TIPS! Om du vill få uppmaningen att tända, försök använda en fördröjningstaktik. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för begäret att passera.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukt för att undvika att få den vikt som resulterar i att sluta röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Testa nikotinbytesprodukter som erbjuds. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Belöna dig själv

Tips! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten som hjälper dig.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Denna metod är notoriskt utmanande. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbidbelagda livsmedel. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren.

Icke-rökare förstår inte varför du röker när du vet vad det gör för dig. En nonsmoker kommer aldrig att kunna förstå hur svårt att sluta. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Ta vad de har lärt sig och genomföra sina tekniker i ditt liv för att hjälpa dig att sluta.Source link