Utmärkt råd och tips för att sluta röka


Dina älskade desperat att du slutar röka. Din läkare uppmanar dig att göra detsamma. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Varför puffar du fortfarande bort då? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig om några taktik för att hjälpa dig att göra det.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod att sluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande, och det kommer att göra det lättare att sluta röka.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Om du röker en cigarett är något som du inte kan undvika, åtminstone försöka och stanna för tid innan du tänder upp. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

10 minuter

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du ringer.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Du kan också få reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Se till att du äter bra. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens om det längre.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravings sparkar in, eller trycket lägger till. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Support System

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Nu har du läst mycket användbar information som hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Att stoppa din cigarettvanor låter dig bli lyckligare och friskare, och du kommer att leva längre. Du kommer att spara mycket pengar och kunna spendera mer tid med dina vänner och familj, så börja idag.