Utmärkt strategier för att hjälpa dig att sluta röka


För de flesta rökare är sluta det svårasta de någonsin kommer att göra i sina liv. Ingen metod är effektiv för alla och medicinsk vetenskap har verkligen inte gjort ett botemedel mot cigarettbehov. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Nedanstående tips hjälper dig att sluta med framgång.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Försök att fördröja din nästa cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Trots svårigheten är det inte omöjligt att sluta. När du drar på en mängd olika resurser blir det lättare att uppfylla dina mål och vara motiverad. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link