Utmärkt strategier för att hjälpa dig att sluta röka


Som rökare tror du förmodligen att du slutar en gång för att undvika allvarliga hälsoproblem. Vilken rökare har någonsin försökt att argumentera för sin hälsosamma kvalitet hos sina cigaretter? Det kan vara svårt för en icke-rökare att förstå hur svårt det är att sluta, och det är där ex-rökaren blir expert. Fortsätt läsa den här artikeln för att få expertkunskaper och insikter.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Om du slutar här, sänker du din risk för sjukdom. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det till en större motivation att sluta.

Friska livsmedel

Var uppmärksam på din kost medan du slutar. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan hålla dig från att snacka på mindre hälsosamma livsmedel, vilket minimerar din viktökning. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa till med dina abstinenssymptom.

Om du känner att du håller på att knäcka, ring någon som redan har slutat för att uppmuntra stödord. Berätta för en vän eller släkting att cravingsna är speciellt dåliga idag. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, du kommer också sannolikt att få den uppmuntran du behöver att recommit att sluta.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra slut på att göra.

Försök skriva ner alla orsaker och positiva resultat som kommer att hända genom att du slutar röka. När du börjar kämpa, dra ut din lista, och det kan ge dig den motivation du behöver för att fortsätta.

Om du har en oral fixering i samband med din rökvanor, hitta nya sätt att ockupera din mun. Många människor som slutar röka tycker att det är användbart att bära tuggummi eller hård godis åt dem hela tiden. Andra får snabb lindring från elektroniska cigaretter.

Det är svårt för nonsmokers att föreställa sig varför du längtar efter en rök när den så klart kan skada din hälsa. De kommer aldrig att förstå hur svårt att sluta är heller. När du slutar är det svårt, det är möjligt genom kunskap och beslutsamhet. Kunskapen som delas ovan är från ex-rökare som du strävar efter att vara. Använd deras idéer för att hjälpa dig att sluta röka.