Utmärkt strategier för att hjälpa dig att sluta röka


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som finns omkring dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Den andra handen röker orsakar lika mycket hälsorisk som första hand. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Biten som följer innehåller många bra idéer för att uppnå framgång när du slutar.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en lång process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med en läkare innan du börjar någon form av motion.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Tips! Ta din resa en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Tips! Kom med din egen personliga plan för att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Rökning är inte bara ohälsosam, men också farligt. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Förhoppningsvis kommer du att kunna bättre sluta röka genom att följa rådet i den här artikeln.Source link