Utmärkt strategier som hjälper dig att sluta röka


De flesta som röker vill sluta, och det finns gott om människor som röker. Rökning är inte hälsosam för någon, och kommer bara att skada dina lungor under lång tid. Om du är redo att sluta, fortsätt läsa för att höra några värdefulla råd som kan hjälpa.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du röker minst en mindre på den aktuella dagen.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med en läkare innan du börjar träna rutin.

Om du plötsligt kommer att vilja röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstå de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Överväga nikotinersättningsterapi. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Undvik utlösningar som du associerar med att röka när du försöker sluta. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli engagerad att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang med tanke på orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många har funnit framgång med professionella hypnotisörer.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Om din läkare tycker att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Förhoppningsvis har du hittat någon insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver för att sluta röka en gång för alla. Det handlar om din styrka och lösa. Det handlar också om de som bryr sig om dig och din önskan att ta hand om dem, genom att eliminera riskerna som rökning medför.Source link