Utmärkta metoder som hjälper dig att sluta röka


Alla som röker inser att sluta är i hans eller hennes bästa intresse. Vilken rökare har någonsin försökt att argumentera för sin hälsosamma kvalitet hos sina cigaretter? Icke-rökare kan helt enkelt inte relatera till vad du går igenom, men någon som tidigare rökt och slutat kan vara en gudstjänst. Följande artikel kommer att ge dig några av sina beprövade tips.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Sluta röka gradvis. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och kommer att göra det lättare att sluta röka.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

De som inte röker finner det omöjligt att föreställa sig varför rökare någonsin vill fortsätta. De kommer aldrig att förstå hur svårt att sluta är heller. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Använd deras idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta bli verklighet.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.Source link