Vad du behöver göra för att sluta röka


Vetenskap har visat nikotin som finns i cigaretter är extremt beroendeframkallande. Tyvärr betyder det att det är så svårare att ge upp vanan att röka. Lär dig så mycket som möjligt om de bästa teknikerna för att sluta röka så att du kommer att öka dina chanser att lyckas.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma att du ska sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Varje år använder tusentals människor tjänster av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning beroende.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska din totala räkning för dagen efter en.

Sluta röka

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Det här kan vara en knuff i rätt riktning du måste sluta röka.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

TIPS! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

Klipp ner på rökning. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent och frånvaron av lukt av cigaretter hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelsen.

TIPS! Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration.

Du kan hitta stöd i form av onlinebaserade forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med denna resa.

Nikotin är beroendeframkallande; det är ett vetenskapligt bevisat faktum. Att sluta kan vara en stor fysisk och emotionell utmaning för många människor. De förslag du just har läst kan hjälpa dig på din resa. Med denna användbara råd, i kombination med en stark insats, finns det ingen anledning till varför du inte kan sluta röka.Source link