Vad du behöver göra för att sluta röka


Rökning har många negativa effekter på ditt liv. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Ännu mer oroande, rökning påverkar din inre hälsa dramatiskt. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om du kämpar med tanken att sluta läser du följande artikel för tips om var du ska börja.

När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att ta på sig hela bördan att röka upphör. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla ur vagnen.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Det här är det första steget att sluta.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Rökningstopp är en av de få gånger i ditt liv som det är bäst att vara quitter! De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. På detta sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Tips! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Planera strategiskt för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Tänk på hur du hanterar stress i ditt liv i förväg. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

Sluta röka

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill bli kall kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Efter att ha läst ovanstående artikel är du förhoppningsvis mer självsäker i ditt beslut att sluta röka en gång för alla. Välj ett tips som resonerar med dig och experimentera med att använda det direkt.Source link