Vad du behöver göra för att sluta röka


Det finns många fördelar som kan uppstå genom att sluta röka. Kom ihåg de positiva anledningarna du slutar, och använd de förslag du läser för att hjälpa dig i dina ansträngningar. Om du har svårt, använd de tips du läser för att öka din motivation och hjälpa dig att sluta röka.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

10 minuter

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Sluta röka gradvis. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och kommer att göra det lättare att sluta röka.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Älskade Ones

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Det bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Det har dock visat sig fungera bäst, över tiden.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Anledningen till att du borde sluta röka är uppenbart. Trots detta kan du inte ha viljan eller motivationen att sluta röka. Det är vad dessa tips är för. Hjälp avväpna dina begär och stärka din beslutsamhet med detta råd. Snart ser du en stor förbättring i ditt liv när du inte längre röker.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Varje person gör saker på egen väg. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Skapa din egen personliga lista hjälper dig göra det här.Source link