Vad du behöver göra för att sluta röka


Att behöva röka kan ibland vara besvärligt. Inte bara känner du dig ofullständig utan din rökning, du är ofta tvungen att avbryta dina dagliga aktiviteter för att gå ut och njuta av dina begär för en cigarett. Om du är redo att sluta röka, vill du läsa vidare. Den här artikeln visar dig många användbara idéer som hjälper dig att sluta röka.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är enklast för dina behov. Gå inte på den kalla kalkonvägen.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Friska livsmedel

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

TIPS! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Sluta röka

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Planera hur du lyckas hantera stress. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Om du utvecklar en alternativ plan, kommer du dock bättre att kunna undvika att röka. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Sluta röka

TIPS! För att sluta röka framgångsrikt måste du vara skyldig att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till doktorsbestämd medicin för att hjälpa till med uttag. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

Om du är trött på att bli styrd av ditt behov av att ha en cigarett, är du redan halvvägs för att stanna. De tips du läser här borde hjälpa dig att sluta för gott. Prova några av de olika strategierna du just har läst för att hjälpa dig att lämna din önskan att röka bakom.