Vad du behöver göra för att sluta röka


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Det kan orsaka lungcancer, hjärtproblem, emfysem och ett flertal andra hälsoproblem. Icke-rökare som spenderar tid med rökare är nästan lika mycket risk som aktiva rökare. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta. Denna artikel kommer att ge underbara råd att sluta röka permanent.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Rökning är inte hälsosam och kan vara mycket farlig. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Förutom risker för din egen hälsa hotar rökning också alla runt dig i form av begagnad rök. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.Source link