Vad du behöver göra för att sluta röka


Alla har goda avsikter att sluta röka, men aldrig verkligen följa dessa avsikter. Artikeln nedan kommer att ge dig några viktiga uppgifter, för att göra dina avsikter att sluta, till en verklighet. Ta sedan det du har lärt dig och sparka vanan för evigt!

Sluta röka

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. När du går igenom taktila erfarenheter och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en planerad hantering på plats. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av att röka, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta att vara ännu mer användbara.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De ex-rökare du känner förmodligen var inte framgångsrika vid första försöket. Avsluta en dag i taget, och försök att inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du måste sluta, tillåta dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

När du lär dig att leva utan cigaretter, är det bra att undvika utlösningssituationer som normalt skulle innebära att du rökning för dig. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

48 timmar

Kom ihåg att när du vill sluta röka, kommer den första veckan sannolikt att vara den svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök hitta någonting för att tänka på ämnet.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga avsluta ansträngningarna misslyckas ibland. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Du kan triumfas nästa gång på grund av vad du lärde dig denna gång.

Gör lite motion när du känner för att röka. Övning släpper endorfiner i ditt system. Detta hjälper dig att känna dig lycklig och balansera dig. Dessutom gör något produktivt som att träna dig att glömma att du längtar efter cigaretter. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, till exempel viktökning.

Sluta röka

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra åtagandet att se det igenom. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan ge dig motivation genom att tänka på orsakerna du ville sluta börja med.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Det har gjorts många framsteg när det gäller hur man slutar röka. Nikotinersättningsprodukter och mediciner som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

Skapa en mantra som består av dina huvudmotiv för att sluta röka. Du kan använda detta som en vägledning för motivation när du känner att du förlorar hoppet. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta bort ditt mentala och fysiska fokus från ditt nikotinuttag och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

Om din rökningstillägg drivs av en oral fixering, försök hålla munnen upptagen på andra sätt. En enkel metod som generellt är framgångsrik är att hålla tuggummi, tandpetare eller godis till hands. Andra använder elektroniska cigaretter, som efterliknar rökning, och ger något att hålla i handen också.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

När du försöker sluta röka, se till att du använder sunt förnuft när det gäller att äta. Vid försök att sluta röka, söker inte samtidigt viktminskning. Du borde äta på ett balanserat sätt. Om du röker kan grönsaker och frukt ge en dålig munsmak om du röker. Om du konsumerar dessa specifika saker hjälper du inte bara dig till att sluta röka, men du ökar också din hälsa.

Om du bara inte kan stå emot de begär som slutar att sluta röka, kan nikotinbytebehandling vara svaret. Du kan minimera eller till och med undvika ditt uttag med användning av nikotingummi, fläckar eller pastiller, vilket ger dig fönstret möjlighet att sätta ner cigaretter för gott. Gradvis eliminering av nikotin från din behandling kommer att fungera som det bästa sättet att sluta röka.

För resten av hela ditt liv borde du känna dig lite optimistisk, för att du nu vet att du inte behöver röka och du kan fortsätta att leva en hälsosammare livsstil under de kommande åren. Använd de tips som ges här för att slutligen sluta röka och njuta av ett hälsosamt liv.

Gör ett träningsperspektiv en prioritet. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta lättare träning. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en del av den sannolika viktökningen. Endorfiner från motion kan till och med hjälpa till med nikotinuttag.Source link