Vad du borde göra för att ge upp rökning


Om du vill sluta röka är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning är inte bra för människor, och det skadar bara lungorna om de utsätts för rök under längre perioder. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas med mycket större sannolikhet.

TIPS! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista med alla fördelarna och nackdelarna kommer att föra dig. När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och avsluta strategier. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

TIPS! Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Fira varje milstolpe på din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i allt större utsträckning för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på röken.

Som du kan se måste du anta ett nytt perspektiv för att verkligen förstå hur du kan sluta röka för livet. Tänk på att trots att det är svårt att sluta röka är det en av de bästa sakerna du någonsin kommer att göra för din hälsa, ett längre liv och att stanna runt för de nära och kära i ditt liv som behöver och vill ha dig runt.Source link