Vad du borde göra för att ge upp rökning


För de flesta rökare är det svårt de någonsin gör i sina liv. Det finns ingen enda botemedel-allt. Forskning vad som har fungerat för andra, kanske det kan fungera för dig också. Använda nedanstående tips, och du kan upptäcka att sluta är mycket lättare än du förstod.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone till sist. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Ta varje dag en i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med din läkare innan du börjar någon träningsrutin.

Ersättningsbehandling

Kanske kan nikotinutbytesbehandling vara till hjälp. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tandkött om du fortfarande röker.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Koncentrera varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera inte på att inte röka någonsin igen.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Byte av cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Support System

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det betyder inte att sluta är omöjligt. Framgång kan uppnås genom att använda en mängd olika tips, såsom de som anges i ovanstående artikel, tillsammans med stöd och motivation. Du kan bli förvånad över hur snabbt du går mot att sluta helt och hållet.Source link