Vad du borde göra för att ge upp rökning


Många rökare är omedvetna om de allvarliga nackdelarna som rökning kan ge in i sina liv. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Ännu värre än de estetiska förändringarna är de förändringar som skadar din hälsa och förkortar din livslängd. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. För personer som är osäkra på hur man slutar, ger den här artikeln användbar rådgivning.

Om du inte kan sluta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ofta vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Tips! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Många individer har slutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Avsluta kommer att göra både dig och dig som älskar dig friskare.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Inte bara kommer ditt hus att se och lukta rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

TIP! Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket när du skapar en källa till riktning.

De första sju dagarna är det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå dessa begär.

Nu är det lika bra som att sluta röka. Välj idag som dag istället för att lägga ut det till ett framtida datum. Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Det gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Gör en träningsprioritering en prioritet. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Medan de utgivna endorfinerna inte kommer att ge jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka utslag.

TIPS! Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Gör dina mål mycket korta och uppnåliga – en dag i taget.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Vad du lär dig av ett misslyckande kan hjälpa dig att undvika en annan.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om så är fallet måste du utforska andra alternativ för att hantera stress när det händer. Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Många har upptäckt att rådgivning kan hjälpa dem att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. När du har tagit upp problemet är det lättare för dig att sluta. Om detta verkar som något du vill försöka, fråga din läkare om hänvisning.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Skapa en mantra som beskriver varför du slutar. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Det här låter dig ta kontroll över din missbruk, för att optimera din chans till framgång.

Ge aldrig upp när du försöker sluta röka. Flertalet människor som lyckas sluta röka försöker flera gånger innan de faktiskt uppnår sitt mål. Om du upplever ett bakslag, bestäm vad som gick fel; plocka upp dig själv och börja igen.

Tänk på orsakerna till att du vill sluta röka. Skriv ner de främsta få orsakerna till ett papper och håll papperet med dig i fickan. När du är fristad att tända en cigarett, ta ut papperet ur fickan och läs dina anledningar att vilja sluta istället.

Tips! När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Berätta själv att du kommer att vänta i 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, ditt sociala liv och ditt fysiska utseende. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Välj din favorittips och prova det idag!Source link