Vad du borde göra för att röka


Många tycker att att sluta röka är en av de svåraste sakerna de någonsin har gjort. Det finns ingen säker sätt som fungerar för alla. Du kommer förmodligen att ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Följande tips hjälper dig att sluta med framgång.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Att skriva ner det kan ändra din mentala uppfattning. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, eventuellt sluta lite lättare.

Dessa personer kan erbjuda stöd, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas i din lokala kyrka, rekreationscenter eller kyrkor lokalt.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

TIPS! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Se till att du får mycket vila när du slutar röka. För många individer ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, överväga nikotinbytebehandling.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyten. När du lider av nikotinuttag kan du känna rastlös, irritabel, irritabel eller frustrerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till att minska dessa känslor. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinsättningsprodukt och röker samtidigt, för att skydda dig för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer.

Secondhand rök kan leda till många stora hälsokomplikationer. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa och förbättrar luftkvaliteten som de andas. Körning kommer att göra dig och alla omkring dig älska friskare.

Sluta röka

Konstruera en mantra om orsakerna till att du vill sluta röka. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta ditt mentala och fysiska fokus bort från ditt nikotinuttag och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

När du bestämmer dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Om du finner dig själv grepp av skäl för att uthärda, kan du se tillbaka till den här listan för hjälp.

Det bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara sluta just nu. Stopp är det bästa sättet att starta dig på din resa. Sluta bara röka och börja inte igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Bli av med alla askkoppar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Med detta kan du inte komma ihåg att röka och sluta med en cigarettsträng.

När du bestämt dig för att sluta röka, måste du försöka hålla dig med planen. Många ex-rökare har gjort många försök att sluta innan de kunde sluta en gång för alla. Om du blir sugen på att röka igen, försök förstå vad som gjorde att du gör det och fortsätt med ditt beslut att sluta röka. Låt inte detta återfall stoppa dig från ditt slutgiltiga mål att sluta.

Rökning har förmodligen varit något du använde som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om så är fallet, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer.

Träning ger en hälsosam, som kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Övning kommer också att bidra till att öka din ämnesomsättning för att kompensera för det slag som krävs när du slutar röka, vilket hjälper dig att minimera den viktökning du upplever.

Du bör inte försöka sluta röka för andres skull. Medan du utan tvekan älskar din familj, kan du bara tvinga dig att sluta röka. Att eliminera cigaretter från ditt liv är en kraftfull gåva som du ger dig själv och du kommer att uppskatta det för resten av ditt liv.

TIPS! Undersök biverkningar av rökning för att samla in något motivationsmaterial. Utbilda dig själv om hur cancerrelaterade sjukdomar som lungcancer ser ut i sina avancerade skeden, eller ta dig tid att läsa hyllningar skrivna för människor som förlorat lungsjukdom.

Få hjälp från vänner och familj när du slutar röka. Tala om de människor runt dig som du planerar att sluta. Deras godkännande och hjälp kan vara nyckeln till din framgång. Du kan också tänka dig att gå med i en rökningslösningsgrupp eller prova kognitiv beteendeterapi för att hjälpa ditt försök att sluta.

Att sluta röka är inte en lätt sak att göra och det finns ingen fix som kommer att fungera för alla. Men du bör inte ge upp och tro att du aldrig kan sluta. När du drar på en mängd olika resurser blir det lättare att uppfylla dina mål och vara motiverad. Ge dem ett försök och du kan bli positivt överraskad.

Planera besök på rökfria platser när du börjar sluta. Gå och titta på en filmmaraton eller besök museet med några vänner. När du går ut för en måltid eller kaffe, sitta i ett rökfritt område. Att sätta dig på platser där rökning inte är tillåten kan hjälpa till att fullfölja din egen beslutsamhet att sluta och bära dig genom begäret.