Vad du borde göra för att röka


Om du hoppas sluta röka, behöver du en personlig önskan att sluta. Om du kan sluta röka, är de fördelar du får många. Minst en av dem borde kunna hjälpa dig att hålla fokus när saker blir svåra. De många anledningarna att sluta kan vara din och din familjs hälsa, kostnaden för rökning och risken för allvarlig sjukdom. Din resa till ett rökfritt liv börjar här.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång promenad. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Vila är viktigt när du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är i närheten, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Delay Tactic

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att skapa en lista utifrån dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Älskade Ones

Tips! När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.