Vad du borde göra för att röka


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Den beprövade rådgivningen i följande artikel kommer att komma igång på vägen till frihet från cigaretter.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

TIPS! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. På så sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter.

Använd internet för att hitta online supportgrupper och forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

De första dagarna blir det svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Sluta röka nu. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Detta hindrar dig också från att skada andra med begagnad rök, särskilt de som är närmast dig.

Du borde göra sitt bästa för att klämma i träningspass. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil hastighet via naturliga endorfiner.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röka upphör.