Vad du borde göra för att röka


Dina älskade desperat att du slutar röka. Din läkare vill ha samma sak från dig. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Det beror på varför du inte har slutat än? Det finns ingen bättre tid än nu att sluta röka, så fortsätt läsa för några väldigt användbara råd om hur du kan sluta, en gång för alla.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

TIPS! Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Gör ett rökfritt mantra. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Håll dina mål och motivation i åtanke så att du inte ger in och röker en cigarett.

Gör lite motion. Du kan bli förvånad över hur mycket enklare och mer behaglig motion är nu att du inte röker. Att hålla aktiva hjälper dig också att undvika att gå ner i vikt. Endorfinerna från ett träningspass hjälper dig att hålla kanten av när du drar ur nikotin.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha vad du behöver sluta.

Du har antagligen märkt att din rökning vana blir sämre i tider av stress. Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du bör titta på.

Ta tid och pengar du sparar genom att sluta röka och tillämpa den på träning. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Dessutom förlorar du ämnesomsättningen när du slutar, och träning kan påskynda det.

Att prata med en rådgivare kan hjälpa dig att sluta. Ibland kan en individ röka av känslomässiga skäl. Eftersom dessa frågor behandlas kan viljan att röka försvinna. Om det här är något du tror att du vill försöka, fråga din läkare vem du ska tala med.

TIPS! Försök inte göra det själv. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer.