Vad du borde göra för att rökning


Det är ett vetenskapligt fastställt faktum att nikotin är mycket beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Se till att du har bra information om hur du går vidare för att få en bra chans att uppnå ditt mål.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Älskade Ones

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är för dig att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Be om support online via grupper eller forum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Att sluta röka är så svårt, delvis beroende på nikotins beroendeframkallande egenskaper. Avsluta är både fysiskt och psykiskt krävande. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Med tanke på rätt information och nödvändig bestämning är det möjligt att sluta röka!Source link