Vänd din nästa cigarett till din sista med dessa rökavbrottstips


Trots att de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna av nikotinberoende, verkar de fortfarande ha svårt att försöka sluta med denna vana. Om du själv har kämpat för att sluta röka, kan den här artikeln hjälpa till. Välj de tips som bäst passar dig och din livsstil och sätt dem till omedelbar användning.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Tips! Ta varje dag en i taget. Avsluta kan vara en lång process.

När du väl har bestämt dig för att sparka rökning, berätta din familj och dina vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Undvik dina utlösare att sluta röka med mer framgång. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

TIPS! Sluta röka dagligen. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

TIP! I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

När du slutar röka, städa ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

TIPS! Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby.

Med hjälp av de råd som presenteras här bör du få en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Ditt liv och din hälsa är verkligen värt ansträngningen. Ta din chans att bli av med denna ohälsosamma vana för gott. Din belöning kommer att öka hälsan och en känsla av välbefinnande efter att du slutat röka cigaretter.Source link