Vänlig rådgivning att sluta röka för din hälsa


Även om det finns mycket information om hur skadlig rökning kan vara, är det ofta svårt för rökare att sluta. Om du fortfarande har vanan, ger denna artikel några solida, användbara tips så att du äntligen kan vara fri från din nikotinberoende. Applicera dessa tips så att du kan komma på väg att sluta röka.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när begäret sparkar in eller trycket lägger till. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Försök och träna när du kan. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. Vidare producerar övning endorfiner som hjälper till att mildra något av det obehag som uppstår vid uttag.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du börjar minska på din tobaksbruk. Du förtjänar frihet från nikotin och tobak. Ge dig själv möjlighet att stoppa denna hemska missbruk. Din ökande hälsa och den minskade risken för din familjs hälsa kommer att vara stora belöningar för dina flitiga ansträngningar.Source link