Vänlig rådgivning att sluta röka för din hälsa


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Det är känt att leda till en rad hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att arbeta med andra som slutar eller som har slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att ge upp nikotin är en långsam process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

TIPS! Koncentrera varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på gång varannan dag. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

TIPS! När uppmaningen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Följ de råd som ges i den här artikeln, och förhoppningsvis kommer du att kunna sluta röka framgångsrikt.Source link